ZANDSTRALEN EN SPUITEN

ROBOGROUP biedt diensten aan op het gebied van zandstralen en spuiten van allerlei materialen en oppervlaktes. Zandstralen is een techniek om de materialen van vuil, roest of oude laklagen te ontdoen. Hierbij wordt vocht vermengd met het juiste straalmiddel en die wordt onder lage druk tegen de oppervlakte aangespoten, waardoor deze grondig wordt gepoetst door de korreltjes die door de vloeistof heen zitten. We kunnen vrijwel alle materialen stralen, van metaal en aluminium tot hout en polyester. Als specialisten weten we met welke straalmiddel we moeten stralen en welke techniek het meest geschikt is. De kunst is om effectief te reinigen maar het materiaal niet te beschadigen.
Wij beschikken over eigen straalcabine van 3,5mx10m (gevestigd in Polen) en daarnaast ook een auto rotisserie welke gebruikt kan worden om auto carrosserie te stralen. Bij het stralen gebruiken we verschillende straalkorrels en technieken afhankelijk van de oppervlakte.
Naast het zandstralen bieden wij ook diensten aan op het gebied van elektrostatisch verfspuiten. Het is een methode die gebruikt wordt bij het aanbrengen van een dunne verflaag op een oppervlakte waarbij de verf elektrisch geladen wordt en door het te spuiten voorwerp wordt aangetrokken (waardoor er weinig verlies van verf optreedt). Elektrostatisch verfspuiten is zeer geschikt voor werkstukken van gecompliceerde vormgeving, zoals b.v. frames, balkonhekken of houten stoelen met spijlen. Deze worden namelijk door het omgrip effect aan alle kanten gelijkmatig van een laklaag voorzien. Daar waar het product normaal vanuit meerdere hoeken met moeite geraakt wordt en ook overlappingen ontstaan, krijgt men nu vanzelf een gelijkmatige verdeling. Wij beschikken over een eigen professionele machines en een cabine waarin het spuiten uitgevoerd kan worden (gevestigd in Polen).

De volgende materialen en oppervlaktes kunnen door ons gestraald en gespoten worden:
- gevels van zowel steen als hout
- voertuigen
- hekken
- auto carrosserie en velgen
- houten meubelen
- slopen en boten
- werkstukken van gecompliceerde vormgeving